Skip Navigation Links
Huren
Bewonerszaken
Techn. Zaken
Nieuws
Algemeen

Huren - Ouderenhuisvesting

Hoge prioriteit voor Patrimonium
Het realiseren van een goede huisvesting voor ouderen heeft bij Patrimonium hoge prioriteit. Maar liefst 20% van ons totale bestand bestaat uit ouderenwoningen. U herkent deze in de wijkoverzichten aan de afkorting OW. Het aanbod varieert van zelfstandige seniorenwoningen tot moderne zorgcentra.

Seniorencomplexen
In de seniorencomplexen wonen ouderen zelfstandig. In veel complexen bevindt zich een recreatieruimte en is een welzijnscommissie actief die uiteenlopende activiteiten voor de bewoners organiseert.

Zorgcentra
Onze woningstichting is eigenaar van vijf zorgcentra in de stad Groningen. De zorgcentra zijn volledig ingericht op verzorging en verpleging van oudere mensen die niet meer zelfstandig kunnen functioneren. De appartementen worden toegewezen en verhuurd door Zinn, telefoonnummer: 050 7525000.

Seniorengids
Een overzicht van al onze seniorenwoningen vindt u in de 'Seniorengids, een gevarieerd aanbod'. U kunt ook een gids aanvragen via de receptie van Patrimonium: tel. 050 5299999 of info@patrimonium-groningen.nl.

Een van de seniorencomplexen is te vinden in Groningen-zuid: de Zuiderflat
De woningen hebben een schitterend uitzicht over Groningen-Zuid. 
De Zuiderflat beschikt over ruime, lichte appartementen met een vloeroppervlak van ca. 55m2. Elk appartement beschikt over een ruime woonkamer met een half open keuken, een slaapkamer, een badkamer en een inpandige berging. De huurprijs van een appartement is € 503,18 per maand. Dit is inclusief servicekosten en blokverwarming. Huurtoeslag is mogelijk.
Naast de flat is een supermarkt gevestigd en het winkelcentrum De Wijert ligt op ca. 600 meter van de Zuiderflat. Een bushalte is om de hoek.
De flat beschikt over een huismeester.
Er is een buurthuiskamer, waar ZINN een uitgebreid aanbod van activiteiten aanbiedt aan de bewoners van de flat en mensen uit de wijk. Ook is er een thuiszorgpost van ZINN in de Zuiderflat, die thuiszorg aan bewoners kan leveren. Verder levert ZINN maaltijden aan. Zo is de eventuele zorg dichtbij!Kortom: wilt u zelfstandig wonen op een goede locatie met prima voorzieningen en goede zorg, dan is de Zuiderflat bij uitstek geschikt!

Indien u belangstelling heeft voor een van deze appartementen dan verzoeken wij u contact te zoeken met de heer K. Burema van de afdeling verhuur- en bewonerszaken. Tel. 050-5299999 of via de mail: verhuur@patrimonium-groningen.nl. De eventuele toewijzing van een woning in de Zuiderflat wordt door Patrimonium gedaan in samenwerking met ZINN. Voor meer informatie over ZINN zie de website: www.zinnzorg.nl