Direct te huur

55+ woningen in Vinkhuizen

Platinaflat
De Platinaflat ligt aan de Platinalaan in het westen van de stad Groningen, op een ideale locatie in de wijk Vinkhuizen. Om de hoek van dit complex vindt u een levendig winkelcentrum waar elke donderdag een markt staat. Daarnaast is er een bushalte in de directe omgeving van het gebouw.

platinaflat

In de Platinaflat woont u zelfstandig. Er zijn wel een aantal voorzieningen, waaronder een buurthuiskamer. Deze wordt gebruikt als een ontmoetingsplek waar u samen met andere (buurt)bewoners een kopje koffie kunt drinken, een praatje kunt maken, van een maaltijd kunt genieten of deel kunt nemen aan een georganiseerde activiteit.

buurthuiskamer Platinaflat

Appartementen Platinaflat
De appartementen waar het om gaat zijn allemaal gelijk en bevinden zich in het hoofdgebouw. Het betreft woningen met een totale oppervlakte van 55m². Deze woningen beschikken over een grote, lichte woonkamer, een half open keuken, een ruime slaapkamer en een grote rolstoeltoegankelijke badkamer. Daarnaast is er op elke verdieping een gezamenlijk balkon en kan in de algemene berging eventueel een fiets geplaatst worden.

Plattegrond woning Platinaflat

De kale huur van deze woningen bedraagt € 431,96 per maand. De servicekosten zitten op € 140,45. Dit is inclusief een voorschotbedrag van € 110,- voor het component warmte en warm tapwater.
Voor deze appartementen is het mogelijk om huurtoeslag te ontvangen. Dit is echter afhankelijk van uw leeftijd en inkomen. Informatie hierover is te vinden op de website van de Belastingdienst

Interesse?
Deze woningen worden toegewezen op basis van een intakegesprek waar mogelijk voorwaarden aan zijn verbonden. Deze woningen zijn alleen bestemd voor personen van 55 jaar en ouder.
Om in aanmerking te komen voor een dergelijke sociale huurwoning moet u voldoen aan de volgende voorwaarden:
• U staat ingeschreven bij WoningNet.
• U kunt ons een positieve recente verhuurdersverklaring aanleveren.
• Het verzamelinkomen is niet hoger dan € 36.165,- (prijspeil 2017). U kunt dit aantonen door een inkomensverklaring van de Belastingdienst aan te leveren.
Voor een gratis inkomensverklaring belt u de Belastingdienst (0800-0543). Zonder deze inkomensverklaring wordt de woning niet verhuurd.

Heeft u belangstelling, stuur dan een e-mail naar verhuur@patrimonium-groningen.nl

Geen woningen maar wel parkeerplaatsen

Diverse parkeerplaatsen  zijn per direct beschikbaar. Ze zijn bedoeld voor omwonenden. Bij meerdere reacties hebben onze eigen huurders uit de wijk voorrang.

U kunt een plek huren in de parkeergarages aan de Driehovenstraat en Barestraat (Herewegbuurt), Hornstraat (Oosterpoortbuurt), Siersteenlaan (Vinkhuizen), Schoolholm en Pelsterstraat (Centrum) en Laan van de Vrijheid (Corpus den Hoorn).
U heeft 24 uur per dag toegang tot de parkeergarage. De parkeergarage is volledig afgesloten en alleen toegankelijk voor de gebruikers. Elke huurder heeft een eigen plek. De huurprijs bedraagt maximaal € 60,- per maand. Voor de Pelsterstraat geldt een huurprijs van € 125,00 inclusief BTW.

Wilt u meer weten over autoboxen of parkeerplaatsen neem dan contact op met mevrouw Jongman van de afdeling verhuur- en bewonerszaken: 050 529 99 14 of h.jongman@patrimonium-groningen.nl
Mevrouw Jongman werkt op de dinsdag, donderdag en de vrijdagochtend.