Aardbevingsschade

Heeft u aardbevingsschade?
Vermoedt u dat uw huis aardbevingsschade heeft? Meld het altijd bij ons! Ook als u niet zeker weet of de scheuren door een aardbeving komen. Wij doen ons best om ervoor te zorgen dat u zo weinig mogelijk werk en overlast hebt van het melden en herstellen van de schade. Wij regelen uw melding. IMG inspecteert en maakt een rapport. De aannemer herstelt de aardbevingsschade en laat alles ook weer netjes achter.

Zo meldt u schade

Stap 1 : meld de schade
Stuur een e-mail naar aardbevingsschade@patrimonium-groningen.nl of meld het online via uw eigen mijn Patrimonium. In het bericht moet staan:
 • adresgegevens
 • omschrijving van de schade en in welk vertrek
 • foto’s van de schade
 • wanneer de schade is ontstaan
 • U ontvangt zo spoedig mogelijk een ontvangstbevestiging van ons.

  Stap 2: schaderapport
  Wij zetten uw melding door naar het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG). Een medewerker van IMG komt bij u langs om de schade te bekijken. De medewerker van IMG maakt foto’s en maakt daarna een schaderapport. Het kan een paar maanden tot een half jaar duren voordat IMG langskomt.

  Stap 3: beoordeling schade
  Op basis van het schaderapport bekijkt IMG of de schade door een aardbeving komt of dat er een andere oorzaak is. Deze conclusie en het schaderapport stuurt IMG naar Patrimonium.

  Stap 4: schadeherstel aardbevingsschade
  Wij regelen voor u het herstel van de door IMG toegekende schade. Een aannemer herstelt de schade.

  Stap 5: vergoeding kosten
  Als er door IMG schade wordt toegekend ontvangt u van het IMG , nadat alle schade is hersteld, een overlastvergoeding van € 685,00. De uitkering hiervan loopt via Patrimonium. Als er door IMG geen schadevergoeding wordt toegekend dan ontvangt u geen onkostenvergoeding.