De Diamantflat in Groningen wordt verduurzaamd in 2022

Christelijke Woningstichting Patrimonium gaat de 48 appartementen van de Diamantflat verduurzamen. Donderdagmiddag zetten bestuurder Bas Krajenbrink van Patrimonium en Biense Dijkstra van Bouwgroep Dijkstra Draisma digitaal de handtekening onder de aanneemovereenkomst. De werkzaamheden zijn gereed in het voorjaar van 2023.

De Diamantflat in de wijk Vinkhuizen in Groningen heeft twaalf verdiepingen. Een projectteam heeft de afgelopen periode een plan gemaakt voor het verduurzamen van de flat.

Werkzaamheden
De kopgevels krijgen van binnen en van buiten een volledige metamorfose. De buitenbeglazing wordt vervangen door HR++ glas en er wordt een mechanische ventilatie geïnstalleerd met CO2-besturing. De buitenkant krijgt een nieuwe look met aluminium composiet gevelbekleding en wordt geschilderd. De bergingen, plafonds en daken worden voorzien van een extra isolatielaag. De collectieve fietsenberging wordt uitgebreid vanwege de toenemende behoefte aan (elektrisch) vervoer. Ook wordt de flat klaargemaakt voor mogelijke aansluiting op het warmtenet van WarmteStad in de toekomst.

Bas Krajenbrink: “We zijn blij dat we met dit maatregelenpakket de Diamantflat verder kunnen verduurzamen en klachten van bewoners kunnen verhelpen. Hiermee kunnen we de energielasten van bewoners verder naar beneden brengen. Ik heb er het volste vertrouwen in dat we met de Bouwgroep Dijkstra Draisma de Diamantflat weer klaar voor de toekomst kunnen maken”.  

Biense Dijkstra: “De Christelijke woningstichting Patrimonium heeft duurzaamheidsambities die goed bij Dijkstra Draisma passen. De woningstichting pakt flink door met dit mooie project. We zijn trots dat we de plannen voor de Diamantflat mogen uitvoeren en dat we samen zorgen voor een comfortabele en duurzame woning voor de bewoners. We kijken uit naar een goede samenwerking.”

Bewonersbegeleiding
Ondanks dat de meeste werkzaamheden buitenom gebeuren hechten wij grote waarde aan een heldere en transparante communicatie met de bewoners. Het projectteam heeft met alle bewoners gesprekken gevoerd en zij zijn akkoord gegaan met de verduurzamingsplannen. De bewoners kunnen tijdens de werkzaamheden thuis blijven wonen. Zo nodig kan er door bewoners gebruik worden gemaakt van een rustwoning.

De Diamantflat
Digitaal tekenmoment op het scherm Bas Krajenbrink aan tafel Biense Dijkstra(BGDD)

Vorige berichten