Eén verdeelsysteem voor sociale huurwoningen gemeente Groningen

In de gemeente Groningen komt één verdeelsysteem voor sociale huurwoningen. De huurdersorganisaties, woningcorporaties en de gemeente Groningen werkten dat samen uit. Dit deden zij omdat de voormalige gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer sinds 2019 één gemeente zijn.  

Alle spelregels gelijk
De spelregels voor het krijgen van een sociale huurwoning waren in de oude gemeenten verschillend. Vanaf 1 september 2021 zijn de spelregels voor iedereen in de gemeente Groningen gelijk. Als het nodig is, zijn er overgangsregels. Bijvoorbeeld als de nieuwe regels gevolgen hebben voor opgebouwde punten of rechten.

Eén systeem: WoningNet Groningen
De gemeente en de woningcorporaties willen dat woningzoekenden in de gemeente Groningen zo makkelijk mogelijk een passende sociale huurwoning kunnen vinden. Vanaf 1 september 2021 staan alle beschikbare sociale huurwoningen in de gemeente Groningen op één website: WoningNet Groningen.  

Meer informatie 
Op 1 september gaat de nieuwe werkwijze in. De komende periode horen huurders en woningzoekenden wat de nieuwe spelregels gaan betekenen. 

De woningcorporaties in de gemeente Groningen zijn Wierden en Borgen, Patrimonium, Lefier, Woonborg, De Huismeesters en Nijestee. Betrokken huurdersorganisaties zijn Grobos, AH WOON, de Participatieraad, KAR, HPPG, Huurdersraad De Huismeesters, Huurdersvereniging Hoogkerk-Noorddijk en Huurdersorganisatie HEG.


Vorige berichten