Huurverhoging 2020

Op 1 juli voert Patrimonium de jaarlijkse huurverhoging door. De huurverhoging bedraagt 2,6% en betreft de huurverhoging die is afgesproken in het Sociaal Huurakkoord, namelijk inflatievolgend. De HPPG heeft een positief advies gegeven over deze huurverhoging.
Alle huurders van een sociale huurwoning ontvangen vóór 1 mei een brief. Hierin kunt u lezen wat uw nieuwe huurprijs wordt. Deze nieuwe huurprijs gaat in vanaf 1 juli 2020. Huurt u een vrijesectorwoning, bedrijfsruimte, parkeerplaats of berging? Dan krijgt u vóór 1 juni een brief met de nieuwe huurprijs per 1 juli 2020.
De coronacrisis houdt ons allemaal in de greep en zorgt voor veel onzekerheid. De door de overheid genomen maatregelen hebben grote invloed op het sociale leven en de economie in Nederland. Veel mensen maken zich zorgen over hun persoonlijke situatie. Mocht u door de crisis in betalingsproblemen komen en de huur niet meer kunnen betalen? Neem dan contact met ons op. We denken graag met u mee aan een oplossing. Ook voor andere vragen over de huurverhoging kunt u contact met ons opnemen via huurverhoging@patrimonium-groningen.nl. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden. Het verkleinen van de verschillen in huurprijzen wordt huursombenadering genoemd. Onze branche organisatie Aedes heeft hierover een filmpje gemaakt. In onderstaande link leggen ze uit wat huursombenadering is.

https:// https://www.youtube.com/watch?v=3fuOTShPOkI&feature=youtu.be /

Meer informatie over het huurbeleid 2020 vindt u hier.


Vorige berichten