Woningaanpassing

U wilt zelf iets aan de woning veranderen

Wilt u zelf iets aan uw woning veranderen? Voor bepaalde veranderingen dient u Patrimonium schriftelijk om toestemming te vragen. Zoals voor de veranderingen die hier onder staan. Bij twijfel kunt u het beste even contact met ons opnemen!

  • het aan-, bij- of verbouwen of wegbreken van muren,
  • het aanbrengen van buitenzonweringen, luiken of reclame,
  • het plaatsen van bergingen, garages of bijvoorbeeld schuttingen,
  • ingrijpende kleurwijzigingen van het binnenschilderwerk,
  • het uitbreiden van gas-, water- of elektraleidingen,
  • het wijzigen van bestratingen.

Heeft u met onze toestemming veranderingen aangebracht?

Dan hoeft u die bij het verlaten van de woning niet weg te halen, tenzij bij het verlenen van de toestemming is afgesproken dat dit wel moet. Het onderhoud en de reparaties van de veranderingen zijn voor rekening van u, de huurder. Meer informatie hierover leest u in onze brochure Algemene Voorwaarden zelfstandige woonruimte waarin de algemene verplichtingen en aansprakelijkheid van verhuurder en huurder staan vermeld.
algemene-voorwaarden-zelfstandige-woonruimteAlgemene Voorwaarden zelfstandige woonruimte (download)

Patrimonium verandert iets aan de woning

Sommige veranderingen brengt Patrimonium zelf aan. Zoals een dakraam, een cv-installatie of glasisolatie. Het onderhoud van deze voorzieningen komt voor onze rekening. Voor deze werkzaamheden berekenen we u een huurverhoging of u dient de kosten ineens te voldoen. Ook deze voorzieningen moet u schriftelijk bij ons aanvragen.

Woningaanpassing & Wet Voorzieningen Gehandicapten

Bepaalde bewoners hebben door een handicap of ouderdom hulpmiddelen nodig om het wonen te vergemakkelijken. Een woning is dan aan te passen met bijvoorbeeld extra beugels in de douche en toilet, een hogere toiletpot, een douchestoeltje of automatische deuropeners. Deze voorzieningen kosten veel geld.

Soms kunt u als huurder aanspraak maken op subsidie via de Wet Voorzieningen Gehandicapten (WVG). Die moet u als bewoner zelf aanvragen bij het Centraal Meldpunt Zorg van de gemeente Groningen via 050 367 42 00.