Nieuwbouw Patrimonium op terrein schoolgebouw in Beijum

Christelijke woningstichting Patrimonium gaat 9 eengezinswoningen en 22 appartementen bouwen in Beijum. Dit nieuwbouwproject ‘Doefmat’ komt te staan op het perceel waarop nu nog een schoolgebouw staat. Vandaag hebben betrokken partijen, waaronder wethouder Rik van Niejenhuis van de gemeente Groningen en bestuurder Bas Krajenbrink van Patrimonium, de overeenkomst ondertekend. De planning van de nieuwbouw is gereed medio 2025.

De woningen, ontworpen door Vdp Architecten, worden gebouwd door aannemer Nijhuis Bouw. Landschapsarchitect Barzilay+Ferwerda is verantwoordelijk voor het omgevingsontwerp. De woningen worden verhuurd als sociale huurwoningen binnen de liberalisatiegrens. De 9 eengezins-woningen hebben drie slaapkamers en de 22 appartementen twee. De woningen worden toekomstgericht gebouwd, gasloos en aardbevingsbestendig.

Patrimonium heeft voor de nieuwbouw grond aangekocht van de gemeente Groningen. Afgelopen vijf jaar heeft Patrimonium samen met gemeente en omwonenden gewerkt aan een passend plan voor de wijk.

Rik van Niejenhuis(gem. Groningen)/Albert Jan de Ruiter(Nijhuis Bouw)/Bas Krajenbrink

Vorige berichten