Patrimonium ondertekent samenwerkingsovereenkomst voor nieuwbouw Beijum-Oost

Op maandag 10 april 2017 ondertekenden Christelijke Woningstichting Patrimonium, Zorggroep Groningen, De Zijlen en de gemeente Groningen een samenwerkingsovereenkomst voor de nieuwbouw in Beijum-Oost. Hiermee bekrachtigen de partijen hun samenwerking om te komen tot aardbevingsbestendige nieuwbouw op het terrein van het voormalige verpleeghuis Innersdijk in Beijum (Ypemaheerd).

Nieuwbouw Patrimonium
De nieuwbouw van Patrimonium behelst een gebouw met in totaal 48 wooneenheden en enkele  wijkvoorzieningen; 24 appartementen zullen door Patrimonium worden verhuurd aan De Zijlen voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast worden 24 seniorenwoningen door Patrimonium zelf verhuurd. Op de begane grond, die gehuurd wordt door de gemeente Groningen, komen het WIJ-team Beijum en de buurthuizen Heerdenhoes en Kleihorn. De bouw gaat medio mei aanstaande van start.

Nieuwbouw Innersdijk
Zorggroep Groningen zal met de bouw van het nieuwe gebouw starten in januari 2018 en het gebouw biedt plaats aan 96 cliënten met vermindering van eigen regie.


Vorige berichten