Rookmelders

Een brandveilig (t)huis met rookmelders.

Een woningbrand is iets waaraan u liever niet denkt. Een brandveilig (t)huis begint met rookmelders. Uw veiligheid is belangrijk en rookmelders kunnen levens redden. Daarom zijn rookmelders per 1 juli 2022 wettelijk verplicht in bestaande bouw.

Het plaatsen van de rookmelders
Patrimonium plaatst in samenwerking met Feenstra, Energiewacht, Het Wijkbedrijf Selwerd en de Schilderswacht kosteloos rookmelders in uw woning. Er wordt een rookmelder geplaatst op elke verdieping in de woning waar wordt geleefd. U krijgt persoonlijk bericht over het plaatsen van de rookmelders. Omdat het plaatsen van rookmelders een wettelijke verplichting is mag u dit niet weigeren. Wij vragen daarom om uw medewerking.

Type rookmelder
Het door ons gekozen type rookmelder voldoet aan de hoogste eisen wat betreft veiligheid en betrouwbaarheid. We maken het u gemakkelijk omdat u de batterijen in de rookmelders niet hoeft te vervangen. De batterijen gaan tien jaar mee en na die tijd worden de rookmelders in zijn geheel door ons vervangen.

Gebruiksaanwijzing rookmelders
Gebruikerskaart batterijgevoede melders
Voorbeeld selectief inleren Ei-melders
Gebruiksaanwijzing Ei 650 650i en 603TYC
Gebruiksaanwijzing Ei600MRF

U bent niet thuis
Dat geeft niets! De installateur laat een brief in uw brievenbus achter voor het maken van een nieuwe afspraak. In de brief staan de naam en het telefoonnummer van de installateur vermeld.

Heeft u nog vragen?
Voor vragen over het plaatsen van de rookmelders kunt u contact opnemen met ons klantenpunt op 050 – 529 99 99 of via klantenpunt@patrimonium-groningen.nl

Neemt u ook eens een kijkje op www.brandweer.nl/brandveiligheid voor meer informatie over brandveilig wonen.