Start bouw wooncomplex Patrimonium op terrein voormalig Innersdijk (Beijum)

Op woensdag 14 juni heeft wethouder Mattias Gijsbertsen samen met twee toekomstige bewoners van De Zijlen het startsein voor de bouw van het wooncomplex op het terrein van het voormalige zorgcomplex Innersdijk in Beijum gegeven. Het nieuwe wooncomplex wordt in opdracht van Christelijke Woningstichting Patrimonium gebouwd.
start nieuwbouw Bentismaheerd

 In het nieuwe aardbevingsbestendige gebouw van Patrimonium worden in totaal 48 wooneenheden en enkele wijkvoorzieningen gerealiseerd door PlegtVos en ITBB; 24 appartementen zullen door Patrimonium worden verhuurd aan De Zijlen voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast worden 24 seniorenwoningen door Patrimonium zelf verhuurd. Op de begane grond, die gehuurd wordt door de gemeente Groningen, komen het WIJ-team Beijum en de buurthuizen Heerdenhoes en Kleihorn.
Bentismaheerd Op 14 juni start Patrimonium daadwerkelijk met de bouw. Het is de bedoeling dat het gebouw in het voorjaar van 2018 klaar is.

Duurzaamheid
Dit multifunctionele gebouw, ontworpen door Oving Architecten, wordt qua energieverbruik passief. Dit betekent dat één persoon of drie theelichtjes 10m² verwarmen. Met andere woorden: wanneer een 4-persoonshuishouden in een kamer van 40 m² zit, verwarmen zij de kamer zelf.
De schil heeft een zeer hoge isolatiewaarde, er wordt een bodemwarmtepomp toegepast en het dak ligt volledig vol met zonnepanelen. Het gebouw is op 2 cv ketels na geheel gasloos en zo ontworpen dat deze ketels in de toekomst eenvoudig kunnen worden vervangen voor een andere oplossing.
Als gevelafwerking worden minerale Ecoshapes aangebracht in een kleurrijk patroon. Vergeleken met conventionele materialen zijn deze shapes aanzienlijk minder milieubelastend.


Vorige berichten