Nieuwbouw

50+ appartementen nieuwbouw Bentismaheerd

nieuwbouw beijum

In opdracht van Patrimonium wordt een nieuw wooncomplex gebouwd op het terrein van het voormalige zorgcomplex Innersdijk in Beijum. Naar verwachting worden de woningen in februari 2019 opgeleverd.
In dit gebouw worden in totaal 48 wooneenheden en enkele wijkvoorzieningen gerealiseerd; 24 appartementen zullen door Patrimonium worden verhuurd aan De Zijlen. Deze woningen zijn bestemd voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast worden 24 seniorenwoningen door Patrimonium zelf verhuurd. Op de begane grond, die gehuurd wordt door de gemeente Groningen, komen het WIJ-team Beijum en de buurthuizen Heerdenhoes en Kleihorn.

Nieuwbouw Patrimonium
Het gaat om woningen met een oppervlakte van in totaal 80 m2, die bereikbaar zijn met een lift. De netto huurprijs zal rond de 600,00 euro worden, maar blijft onder de tweede aftoppingsgrens van het passend toewijzen. De servicekosten bedragen ongeveer € 90,00 (inclusief stookkosten). Huurtoeslag is mogelijk, afhankelijk van het inkomen. Elke woning is voorzien van een balkon of dakterras, twee slaapkamers, een inpandige berging en een berging op de begane grond.

Duurzaamheid
Dit multifunctionele gebouw, ontworpen door Oving Architecten, wordt aardbevingsbestendig en qua energieverbruik passief. De schil heeft een zeer hoge isolatiewaarde, er wordt een bodemwarmtepomp toegepast en het dak ligt volledig vol met zonnepanelen. Het gebouw is op 2 cv ketels na geheel gasloos en zo ontworpen dat deze ketels in de toekomst eenvoudig kunnen worden vervangen voor een andere oplossing. Als gevelafwerking worden minerale Ecoshapes aangebracht in een kleurrijk patroon. Vergeleken met conventionele materialen zijn deze shapes aanzienlijk minder milieubelastend.

Meer informatie over het nieuwbouwproject is te vinden in de brochure.

Toewijzing
Patrimonium wijst de appartementen als volgt toe:

 1. Huurders van Patrimonium in eengezinswoningen bestaande uit één- en tweepersoons huishoudens krijgen voorrang (om de doorstroom te bevorderen)
 2. Huurders van overige woningcorporaties die een eengezinswoning in de stad huren bestaande uit één- en tweepersoons huishoudens krijgen voorrang (om de doorstroom te bevorderen)
 3. Overige huurders van Patrimonium bestaande uit één- en tweepersoons huishoudens
 4. Overige selectie vindt plaats op basis van opgebouwde Woningnet punten
 5. Indien er hierna nog appartementen beschikbaar zijn, zullen deze worden aangeboden via Woningnet

Voorwaarden
Om in aanmerking te komen voor deze appartementen dient u aan de volgende voorwaarden te voldoen

 • Tot en met de oplevering van het appartement heeft u een geldige inschrijving bij Woningnet
 • Uw huishouden bestaat uit één of twee personen
 • U en uw eventuele medeaanvrager zijn beide 50 jaar of ouder
 • Inwonende kinderen zijn niet toegestaan
 • U heeft een verzamelinkomen onder de € 36.798,00 (2018).Dit kunt u aantonen met een inkomensverklaring
 • U had de afgelopen 12 maanden een correcte huurbetaling, geen huurschuld, geen deurwaardersdossier en er is geen overlast geconstateerd.

Aanmelden
De inschrijving is gesloten.

Vragen?
Voor vragen kunt u bellen met Patrimonium, tel. 050 5299999 of een e-mail sturen naar verhuur@patrimonium-groningen.nl