Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn onderdeel van de verduurzaming bij Patrimonium. Daarom benaderen wij huurders van eengezinswoningen of ze zonnepanelen willen op het dak. Zonnepanelen zorgen voor lagere energiekosten. En het duurzaam omgaan met energie is goed voor het milieu.

Eengezinswoningen ontvangen een brief en een folder
Woont u in een eengezinswoning dan ontvangt u van ons een brief en een folder met informatie over zonnepanelen. In de folder leest u alles over het aanvragen van zonnepanelen. Het kan even duren voordat u een brief ontvangt. De verwachting is dat wij alle brieven uiterlijk in het voorjaar van 2024 hebben verstuurd. U hoeft hiervoor geen contact met ons op te nemen.

Woont u in een appartement?
Woont u in een appartement dan ontvangt u geen brief van ons. Wij gaan eerst onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om daar zonnepanelen aan kunnen te brengen.

Firma Feenstra plaatst de zonnepanelen op uw dak
Wij beoordelen uw aanvraag. Daarna geven wij Firma Feenstra opdracht om de zonnepanelen te plaatsen op uw dak. Firma Feenstra maakt hiervoor een afspraak met u. Tijdens het gesprek wordt er gekeken of en hoeveel zonnepanelen geplaatst kunnen worden. Vervolgens plaatsen zij de zonnepanelen op uw dak en regelen de aansluiting in de meterkast. Na het gesprek worden de zonnepanelen zo spoedig mogelijk, in overleg met u, op het dak geplaatst.   

Kosten en onderhoud zonnepanelen
Patrimonium betaalt de zonnepanelen en zorgt voor de plaatsing en het onderhoud. Voor de aanschaf van zonnepanelen betaalt u maandelijks een vergoeding in de servicekosten. De hoogte van de vergoeding hangt af van het aantal (min. 2 en max. 12) zonnepanelen dat gekozen wordt. In de folder vindt u  een overzicht van de maandelijkse vergoeding. Deze vergoeding telt niet mee bij de berekening van de jaarlijkse huurverhoging.

Heeft u nog een vraag?
Wij horen het graag als u nog vragen heeft. U kunt ons mailen via zonnepanelen@patrimonium-groningen.nl. U mag ook altijd contact opnemen met ons Klantenpunt via 050 – 52 99999.

Hier vindt u de folder aanvragen zonnepanelen.